|
|
Ønsket
om grovere brød til eget bruk har vært drivkraften bak Gammel Baker Brødfiks
|

|
Gammel Baker
Eivind Fredriksen
Lørenskog
|
Som baker lærte jeg å bake, som produktutvikler lærte jeg alle triksene,
som gammel baker ønsker jeg å dele erfaringer som kan bidra til at du
lykkes bedre med hjemmebaksten din. Særlig med grovere brød som er en stor
utfordring hvis du ønsker at brødet skal henge sammen og skivene fungere uten å
smuldre opp. | |
|
Ønske
om grovere brød til eget bruk har vært drivkraften for å lage GB
Brødfiks. Etter mange års erfaring med bakehjelpemidler i alle varianter
har jeg funnet frem til noen få råvarer som jeg selv vil benytte for å
bake til meg og mine. Satt sammen i GB Brødfiks er dette et meget godt
hjelpemiddel for å lykkes med grove brød og rundstykker hjemme på
kjøkkenet.
|
|
Problemet |
For
å kunne bake grove brød benytter bakerne hjelpemidler. Slike
hjelpemidler har ikke vært tilgjengelig for hjemmemarkedet. Ekstra grov hjemmebakst har lett for å bli tunge brød som henger dårlig sammen og er lite
egnet til skiver som skal smøres og kanskje pakkes. Det kleimer til
brødkniven og smuldrer i stykker når du skjærer skiver. Og når du baker
får du gjerne forskjellig resultat hver gang. |
Løsningen |
Gammel Baker Brødfiks
Gammel
Baker Brødfiks for ekstra grove brød hjelper deg med baksten slik at du
selv kan bake brød og rundstykker grovere enn grovhetsskalaen, med lite
salt, uten det usunne fettet, med sunne oljer, og ikke minst uten masse
E-nummer. Sunt, godt og funksjonelt. |
Ernæring
og helse |
Vi
overøses av informasjon om hva vi skal spise, hva vi ikke skal spise,
hvordan vi skal trene og hvor mye vi skal trene. Dette er ikke for
amatører må vite… Hvor ble det av en smule sunn fornuft? Hvor finner jeg
noe som passer for meg – over tid, ikke bare de 14 dagene jeg orker å
holde på. I en travel hverdag er det en utfordring å få dette til å
fungere. Blant oppskriftene til Gammel Baker kan du velge i kornslag
etter ønske. Sammalt mel og hele korn inneholder en mengde av de
stoffene ernæringsekspertene mener vi får for lite av. Og du kan også
variere det selv ut fra tipsene fra Gammel Baker om hvordan du setter
sammen ditt eget brød. |
Vektreduksjon
/
snu trenden |
Jeg
har en «yrkesskade», en stor kul som over mange år har vokst seg utover
rundt navlen. Ikke noe lekkert syn og ganske tungt for å si det sånn.
Vi smaker ikke på en bit av bolla når vi baker, vi spiser gjerne et par
tre stykker om gangen - om du skjønner…
Til
min store glede opplever jeg at når jeg spiser mitt eget ekstra grove
brød jevnlig går jeg ned i vekt uten de store endringer i annen
livsstil.
Går tur 2 kvelder i uken, det hjelper, men ikke nok.
Jeg skal ikke love at du vil gå ned i vekt, men det hjelper for meg. Uten
andre dietter eller treningsopplegg snus trenden og jeg får hjelp av
brødet jeg spiser.
Dette inspirerer til videre utvikling av for
eksempel fysisk aktivitet… |
Diett |
Den beste dietten er den du klarer å holde.
Med Gammel Baker brød får du hjelp på veien uten å legge om
spisevanene. Brød skal du jo ha likevel… Når du ser at det faktisk hjelper får
du også etter hvert lyst til å gjøre noe mer. Litt mer turer ut, litt mindre
ugunstig mat osv. du må styre det selv for at det skal fungere. |
Lavkarbo / grovkarbo? |
Med brød som er fullt av kli og fiber får du automatisk mindre av de raske karbohydratene. Ikke lavkarbo, men Grovkarbo. |
|
Med dette som utgangspunkt ønsker Gammel Baker å presentere flere gode løsninger for sunnere bakst i tiden som kommer.
Med deig (?) på laget kan vi sammen bidra til bedre helse og en gladere og lettere tilværelse.
| |
|
|
|
|
|
|