|
|
 |
Ønske om grovere brød til eget bruk har vært drivkraften bak Gammel Baker Brødfiks |
Med mange års erfaring med bakehjelpemidler i alle varianter har jeg funnet frem til noen få råvarer som jeg selv vil benytte for å bake til meg og mine.
Satt sammen i Gammel Baker Brødfiks er dette et meget godt hjelpemiddel for å lykkes med ekstra grove brød og rundstykker hjemme på kjøkkenet. |
Gammel Baker Brødfiks er laget av
Gluten for bakeegenskap. Gluten er årsaken til at vi har lært å bake brød, selve opprinnelsen til bakverk som hever seg oppover og blir stående uten å flyte ut under stek. Mengde og kvalitet avgjør hvor godt bakverket fungerer. Når vi blander flere råvarer som ikke har gluten i seg er det nyttig å kompensere dette med å tilføre litt gluten av riktig kvalitet. | |
 |
Tørket surdeig for smak, holdbarhet og struktur. Gode gamle metoder for brødbaking hadde gjerne en forprosess hvor man lagde en surdeig som måtte stå et døgn eller så for å godgjøre seg.
Surdeigen hadde stor betydning for smak, holdbarhet og struktur i
brødet. Nyere teknologi gjør det mulig å lage surdeig som tørkes og males til pulver. Ved å benytte surdeigspulver kommer litt av den gamle teknikken tilbake uten at vi behøver å bruke så mye tid på det.
I tillegg har jeg benyttet et par mindre komponenter som styrker egenskapene til disse.
|
Oppskriftene fra Gammel Baker har ingrediensliste og næringsinnhold på ferdig produkt bakt etter oppskriften. | |
|
|

|
Gammel Baker Havrefiber er naturlig havrefiber
|
Havren er fysisk rengjort, malt og siktet i flere trinn. Fremstår som et lyst fibrøst pulver med lite smak og lukt.
Et produkt med et bredt spekter av bruksområder.
Doseriing kan variere. Gammel Baker foreslår:
- Bytt ut inntil 10 % av melet i boller, vafler, pannekaker, pizzadeig etc.
- Bland ferdig 10 % havrefiber i hvetemelet du bruker til bakst inkludert vafler, pannekaker etc
- Lag din egen frokostblanding; med knust fullkorn flatbrød, havregryn og andre ting du måtte ønske,
tilsett en skje GB Havrefiber pr porsjon. Rimelig og effektfullt.
| |

|

|

|

|
Skolebrød
|
Sjokoladeboller
|
GB Havrefiber
| |
|
| |
|
|
|
|
|
|